31. мај 2017.

Kvalitet

Prioritet u našoj firmi je modernizacija proizvodnje i implementacija najnovijih znanja i tehnologija tokom dizajniranja, razvoja i proizvodnje novih artikala. Tokom godina ostvarili smo saradnju sa vodećim italijanskim frmama proizvođačima mašina i prediva, neophoddnih za proizvodnju najmodernijih i najzahtevnijih artikala.

Tehnologija proizvodnje

Karakteristike prediva u ogromnoj meri određuju kvalitet gotovog proizvda. Samo vlakno ima nekoliko osobina kojima se deklariše po kvalitetu, ceni i mogućnostima koje pruža. To su elastičnost, zapremina, providnost i mekoća. Elastična vlakna,koja se koriste za proizvodnju ženskih i dečjih unihopa , popularno nazvana “likra”, mogu se koristiti kao posebno (gola likra) ili se obmotavaju jednom ili dva puta poliamidnim vlaknima. Broj zavoja po metru, za standardna prediva iznosi 2400 dok se za visoko kvalitetna prediva penje i do 3000 zavoja.

Pleteće mašine kombinuju prediva različite debljine i tipa, upliću elastične niti u pojasu, formiraju pojačane oblasti i kompleksne dezene, a sve se to kontroliše elektronski. Da bi se proizvela jedna nogavica unihopa, potrebno je oko 2 minuta, a to predstavlja polovinu jedne čarape. Pletenjem dobijene nogavice, tube se seku, a zatim spajaju po dve kako bi smo dobili klasičan unihop. Ova etapa se može obavljati automacki, mašinama koje seku i prišivaju dve nogavice, zatvaraju prste, a kada je potrebno ubacuju i pamučni i poliamidni umetakodgovarajuće veličine,ili ručno, što obavljaju stručni amateri.

Sašivene čarape se zatim farbaju u specijalnim mašinama uz dodatak odgovarajućih potrebnih sredstava i na odgovarajućoj temperature.Nakon toga se vrši sušenje, peglanje i na kraju pakovanje.Pakovanje pored toga što ima zaštitnu ulogu,kupcu pruža i potrebne informacije o samom prizvodu.

VUNIL laboratorija

Svi naši proizvodi su proizvedeni od najboljih materijala. Sirovinsku bazu čine najfinija prediva,uvežena iz Italije koja su polazna osnova svake kvalitetne čarape. Od klasičnih najilona, do skupljih mikrofibera, likri i elastičnih tkanina- izbor materijala je uvek od najvećeg značaja. Kvalitet gotovih proizvoda , kao i sirovina koje se koriste u proizvodnom procesu kontrolišu se u ovlašćenoj labalatoriji za kontrolu tekstilnih proizvoda “VUNIL”.

…sadašnjost…

Naša firma teži da postane neodvojiv saputnik moderne civilizacije. Da bi to postigli , usvajamo i pratimo internacionalne standarde kvalitetne proizvodnje, prodaje i poslovne efikasnosti. „Veritas“ ima za cilj da zadovolji kupce širokim asortimanom proizvoda vrhunskog kvaliteta po domaćim cenama. U početku je to bila zanatska radnja koja je vremenom postala moderna fabrika…

…i budućnost…

Prateći svetske trendove i modne zahteve, naš proizvodni program se stalno menja i proširuje u skladu sa aktuelnim dešavanjima u ovoj oblasti.
Stečeno iskustvo menadžmenta i radnika u proteklih petnaest godina rada omogućavaju vrlo preciznu izradu kao i raznovrsne načine tkanja, koja čarapama daju dodatni kvalitet.

LONATI …made in Italy

Proizvodnja se odvija na najsavremenijim mašinama renomiranog italijanskog proizvođača tipa „LONATI“.

Strategija firme je konstantno ulaganje u razvoj i modernizaciju proizvodnih kapaciteta sa ciljem proizvodnje visoko kvalitetnih proizvoda ,koji pre svega pružaju komfor i prijatan osećaj,toplu i zdravu zaštitu, sportsku i rekreacionu inspiraciju, a sve to uz moderan dizajn i eleganciju.

YouTube